- Jedná se o Cañihua, obilovinu z And s vysokou výživovou hodnotou a vysokým obsahem bílkovin a vlákniny.
Cañihua je obilovina bohatá na bílkoviny.
Cañiva, známá také jako Cañihua, je pseudoobilovina z čeledi amarantovitých, která obsahuje velké množství aminokyselin, vitamínů a minerálů. Jak všichni víme, stejně jako quinoa pochází z andské oblasti Jižní Ameriky.
Charakteristika
Mezi jejími výhodami vynikají následující:
- Řídí trávení. Je to produkt bohatý na vlákninu, takže pomáhá regulovat činnost střev a žaludku. Odstraňuje také toxiny a díky svému sytícímu účinku pomáhá hubnout.
- Chrání kosti. Zabraňuje vzniku onemocnění úzce souvisejících s kostmi a chrání je. Zároveň podporuje jejich růst.
- Kardiovaskulární zdraví. Díky obsahu omega-3 mastných kyselin zpomaluje rozvoj kardiovaskulárních onemocnění a snižuje vysokou hladinu cholesterolu.
- Ideální pro osoby s celiakií. Neobsahuje lepek, takže je ideální pro lidi s nesnášenlivostí lepku.
- Antihypertenzní a antidiabetické účinky. Díky fytochemikáliím, které obsahuje , může jeho konzumace pomoci kontrolovat cukrovku i hypertenzi .
- Vhodný pro sportovce. Pomáhá zvyšovat svalovou hmotu a posilovat svaly .
- Vysoký obsah bílkovin a mastných kyselin. Zlepšují paměť a bojují proti stárnutí .
Vezměte na vědomí
Jako u každého nového výrobku může jeho nalezení ve velkých supermarketech chvíli trvat . Samozřejmě, stejně jako quinoa, bývá nejprve k nalezení v bylinkářstvích nebo obchodech se zdravou výživou. Samozřejmě dříve, než se dostane do prodeje a bude distribuována ve velkých obchodech .
Kaniwa je obecně bezpečná pro lidi všech věkových kategorií, od dětí až po seniory. Nyní je při zařazování této superpotraviny do jídelníčku, za kterou ji považují někteří tvůrci obsahu, vhodné uvědomit si vedlejší účinky nebo se poradit s odborníkem.
0 komentářů