Křenová polévka, i když je méně oblíbená, má v kuchyni své stálé místo. Díky své jedinečné chuti a jednoduchým ingrediencím je ideální volbou pro každou příležitost. Podívejte se, jak připravit křenovou polévku na Velikonoce.

Křenová polévka je pokrm, který se na polském stole objevuje již po staletí, zejména o Velikonocích. Připravovala se na základě masového vývaru s přídavkem čerstvě nastrouhaného křenu. V mnoha domácnostech byla tato polévka symbolem slavnostního jídla a její příprava byla rituálem předávaným z generace na generaci.

Ingredience na křenovou polévku

Jak připravit křenovou polévku? Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý.

Příprava křenové polévky nevyžaduje složité ingredience.

  • 3 litry masového vývaru (nejlépe ze žeber)
  • 6 bílých klobás
  • 4 polévkové lžíce čerstvě nastrouhaného křenu (nebo ze sklenice)
  • 2 cibule
  • 100 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 8 brambor
  • 200 ml smetany
  • Majoránka, sůl a pepř podle chuti
  • Vejce jako příloha

Jak uvařit polévku z křenu?

Křenovou polévku připravíte tak, že ve velkém hrnci rozpustíte máslo a osmahnete na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte prolisovaný česnek a zalijte masovým vývarem. Jakmile se vše vaří, přidejte na kostičky nakrájené brambory a bílé párky. Polévku ochuťte majoránkou, solí a pepřem a poté vařte, dokud brambory nezměknou. Na závěr přidejte čerstvě nastrouhaný křen a polévku zahustěte smetanou.

Jak připravit křenovou polévku? Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý.

S čím křenovou polévku podávat?

Křenová polévka chutná nejlépe, když se podává s přísadami, které zvýrazní její zvláštní chuť. Tradičně se podává s vejcem uvařeným natvrdo, které polévce dodá kultivovanost a obohatí její texturu. Skvělým doplňkem jsou také plátky křupavého chleba, které lze namáčet do aromatického vývaru. V některých oblastech se křenová polévka podává s čerstvými bylinkami, jako je zelená cibulka nebo petržel, které pokrmu dodávají svěžest a barvu.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *