Zjistěte, jak nejlépe skladovat toto ovoce, aby se rychle nezkazilo.
Citron je jedním z nejpoužívanějších citrusových plodů v argentinské kuchyni. Jakmile ho však nakrájíme, může být udržení jeho dobrého stavu problémem.
Pokud ho necháte v lednici, často velmi rychle vyschne. A pokud ho necháte na stole, zkazí se ještě rychleji, ale existuje jednoduchý a účinný způsob, jak udržet nakrájený citron déle čerstvý.
Nejčastější chyba, kterou dělá každý
Když rozkrojíme citron a nespotřebujeme ho celý, obvykle ho uložíme do lednice nebo ho prostě necháme ležet na stole. Problém je v tom, že přímé působení vzduchu dužinu vysušuje a urychluje proces oxidace, takže během jednoho nebo dvou dnů ztratí šťavnatost, vůni a chuť.
Ideální způsob, jak udržet rozkrojený citron čerstvý po dobu několika dní, je umístit jej do vzduchotěsné nádoby řeznou stranou dolů a lehce ponořit do vody. Tento způsob vytvoří bariéru, která zabrání vysušení odkrytého povrchu vzduchem a pomůže zachovat vlhkost i chuť citronu.
Jak dlouho lze citron tímto způsobem skladovat?
Rozkrojené citrony skladujte ve vzduchotěsné nádobě řeznou stranou dolů, v malém množství vody, v chladničce. Mohou dobře vydržet 5 až 7 dní, aniž by se zkazily.
Díky tomuto jednoduchému triku můžete maximálně využít každý citron a snížit množství odpadu v kuchyni.
0 komentářů