Zjistěte, jak nejlépe skladovat toto ovoce, aby se rychle nezkazilo.

Citron je jedním z nejpoužívanějších citrusových plodů v argentinské kuchyni. Jakmile ho však nakrájíme, může být udržení jeho dobrého stavu problémem.

Ani do lednice, ani na stůl: jak skladovat nakrájené citrony, aby po několika dnech neoschly?

Pokud ho necháte v lednici, často velmi rychle vyschne. A pokud ho necháte na stole, zkazí se ještě rychleji, ale existuje jednoduchý a účinný způsob, jak udržet nakrájený citron déle čerstvý.

Nejčastější chyba, kterou dělá každý

Když rozkrojíme citron a nespotřebujeme ho celý, obvykle ho uložíme do lednice nebo ho prostě necháme ležet na stole. Problém je v tom, že přímé působení vzduchu dužinu vysušuje a urychluje proces oxidace, takže během jednoho nebo dvou dnů ztratí šťavnatost, vůni a chuť.

Ideální způsob, jak udržet rozkrojený citron čerstvý po dobu několika dní, je umístit jej do vzduchotěsné nádoby řeznou stranou dolů a lehce ponořit do vody. Tento způsob vytvoří bariéru, která zabrání vysušení odkrytého povrchu vzduchem a pomůže zachovat vlhkost i chuť citronu.

Jak dlouho lze citron tímto způsobem skladovat?

Ani do lednice, ani na stůl: jak skladovat nakrájené citrony, aby po několika dnech neoschly?

Rozkrojené citrony skladujte ve vzduchotěsné nádobě řeznou stranou dolů, v malém množství vody, v chladničce. Mohou dobře vydržet 5 až 7 dní, aniž by se zkazily.

Díky tomuto jednoduchému triku můžete maximálně využít každý citron a snížit množství odpadu v kuchyni.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *