Když přijde řeč na přírodní barviva na vejce, přichází ke slovu červená řepa, cibulové slupky a další komponenty, které používaly naše babičky. V současné době se však počet přírodních barviv výrazně zvýšil, a tak vám můžeme představit další zajímavé možnosti.
Pokud nechcete vidět na svátečním stole „křiklavé“ odstíny, dejte přednost pastelovým barvám. K barvení vajec v béžovém nebo narůžovělém odstínu budete potřebovat avokádovou pecku.
Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a vložte ji do hrnce. Naplňte ho vodou, počkejte, až se začne vařit, a pak jádro vařte 20 minut.
Odstavte z ohně, nechte vychladnout a ponořte do vody bílá vejce, která nebyla vařená. Vejce vařte, dokud nejsou zcela uvařená, a nechte je ve vodě s barvivem alespoň 2 hodiny. Pokud chcete získat jasnější odstín, můžete obarvená vejce nechat venku přes noc.
Při barvení vajec nezapomeňte zkontrolovat skořápky, což vám umožní vybrat správný odstín. Poté vyjměte barvičky z vody, otřete je papírovou utěrkou nebo je lehce opláchněte vodou.
Stojí za zmínku, že barvení avokádovými semínky je zcela bezpečné, i když tento odpad není jedlý.
0 komentářů