Tvarohový koláč patří mezi oblíbené koláče Čechů, zejména o Velikonocích. Mnoho lidí si však klade otázku, který recept je nejlepší. Díky jakémusi tajemnému přídavku se koláč ukáže vlhký a nadýchaný a jeho příprava je jednodušší, než si myslíte.
Jak připravit dokonalý cheesecake na svátky? Přestože téměř každá rodina má svůj osvědčený recept, problémem často bývá, že tvarohová hmota vyjde příliš suchá. Ukazuje se, že stačí jedna levná přísada, která dodá dortu dokonalou krémovou konzistenci.
Nejlepší recept na cheesecake
Zásadní je přídavek brambor. Díky této neobvyklé kombinaci ingrediencí je dort vlhký Bramborový cheesecake se dokonale snoubí s třešňovou pěnou, což z něj dělá ideální dezert pro každou příležitost – dokonce i pro nadcházející Velikonoce.
Recept na bramborový cheesecake
K přípravě bramborového cheesecaku budete potřebovat:
- 1 kg strouhaného tvarohu,
- 1 ½ lžíce uvařených a rozmačkaných brambor,
- 300 g moučkového cukru,
- 2 polévkové lžíce krupice,
- 8 žloutků,
- nastrouhaná kůra z jednoho citronu,
- vanilkový lusk,
- špetka soli,
- 4 bílky,
- hrst sultánek.
Způsob přípravy:
- Tvaroh rozdrobíme. Smícháme žloutky, moučkový a vanilkový cukr a brambory, přidáme rozdrobený tvaroh, mouku, vanilku a citronovou kůru. Promícháme.
- Bílky ušleháme se solí do tuha a pěny a opatrně vmícháme do tvarohové směsi.
- Formu na pečení vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Směs přeneseme do formy. Pečte při 180 stupních po dobu jedné hodiny. Podávejte s moučkovým cukrem.
Třešňová pěna je ideální pro cheesecake. Připravíme ji z 1,2 kg mražených třešní, 4 lžic cukru, kousku skořice a 1 lžičky mletého hřebíčku. Všechny ingredience jednoduše vložíme do hrnce a vaříme asi 30 minut, dokud ovoce nezměkne a nedosáhne správné konzistence.
0 komentářů