Lahodná, bohatá na selen a bílkoviny, prakticky bez kostí. Příbuzná tresky, treska pollock, je v České republice stále oblíbenější. Tato levná a zdravá ryba je ideálním nápadem na páteční večeři.

Ryba plná chuti a dobrot

Je bohatý na selen a prakticky neobsahuje kosti. Bratrance tresky koupíte téměř za nic.

Pollock se těší velké oblibě již řadu let. Často končí v našich nákupních košících, protože je nejen jednou z nejlevnějších, ale také zdravějších a chutnějších ryb. Nejčastěji se vyskytuje ve formě filetů.

Jedná se o nízkokalorickou rybu bohatou na zdraví prospěšné živiny, jako jsou: omega-3 kyseliny, selen, bílkoviny, fosfor, zinek a vápník. Tím dobré zprávy nekončí: maso tresky obecné je chutné a libové, takže ho mohou jíst i lidé držící dietu. Vyznačuje se jemnou chutí a malým počtem kostí, což je pro mnohé z nás významné plus. Čím se ještě tento příbuzný tresky liší od ostatních ryb?

Proč byste měli jíst tresku polní?

Pollock má vysoký obsah vitaminů B12 a B6 a selenu, které mají pozitivní vliv na srdce. Pravidelná konzumace také pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Ryby obsahují také fosfor, který je prospěšný pro činnost mozku.

Další významnou výhodou tresky obecné je nízký obsah rtuti. Na opačném konci spektra se nachází nepříliš známá pangas, stejně jako mečoun a marlín. Při nákupu ryb se však vyplatí dbát na to, aby pocházely z udržitelných zdrojů. Vyplatí se pečlivě číst etikety a v případě pochybností se ptát prodejců.

Máta je také známá tím, že má málo kostí. Mnoho lidí se právě z tohoto důvodu vyhýbá konzumaci ryb, pro ně bude tato volba jistě dobrým nápadem. Lákavá je také pro svou relativně nízkou cenu.

Tento příbuzný tresky se také poměrně snadno připravuje v kuchyni. Více se o ní dozvíte dále v článku.

Je bohatý na selen a prakticky neobsahuje kosti. Bratrance tresky koupíte téměř za nic.

Jak využít tresku obecnou v kuchyni?

Pollock je ryba, kterou lze připravit na mnoho různých způsobů. Zde není prostor pro nudu! Lze ho smažit, dusit, péct i plnit. Skvěle se hodí také jako přísada do polévky, nákypu nebo lasagní.

Nejjednodušší a nejrychlejší způsob přípravy této pochoutky je pečení v troubě. Je to velmi jednoduché. Stačí ji před pečením osolit a okořenit čerstvě mletým pepřem. Poláka pečte 20 minut při teplotě 180 stupňů. Hodí se k němu chléb s olivovým olejem, brambory nebo obiloviny.

Pokud chcete, aby byla ryba více osvěžující, vložte k ní do trouby plátek citronu. Je to ideální nápad na letní večeři. Chuť polocka krásně zvýrazní také aromatické koření, jako je česnek, tymián a rozmarýn.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *