Fritéza je spotřebič, který si našel cestu do našich životů a bude nás provázet ještě dlouho. Je však třeba vědět, jak ji používat, včetně výběru nejvhodnějšího papíru pro přípravu receptů.
Kuchyně ses příchodem fritézy na vzduchu výrazně změnily . Tento spotřebič byl skutečným překvapením a jeho užitečnost ohromila všechny milovníky jídla v České republice i ve světě. První věcí, kterou je však třeba zvážit, je seznam nádobí, aby se s nimi správně zacházelo. V tomto seznamu je dokument, který popisuje přípravky.
V dnešní době určitá část populace používá hliníkovou fólii pro fritézy i pro běžné trouby. Existuje však další část, která se rozhoduje pro zeleninové. Která z těchto dvou možností je lepší? Odpověď na otázku je obsažena v následujících řádcích.
Nejlepší papír pro použití ve fritéze
Video na Instagramu, které hovoří o nejvhodnější fólii pro recepty na pokrmy připravované ve fritéze, například deset užitečných nápadů.
Nejlepší alternativou tohoto kuchyňského nástroje je pergamenový papír. „Je ošetřen vrstvou žáruvzdorného silikonu a umožňuje volnou cirkulaci vzduchu kolem jídla, čímž zajišťuje rovnoměrnější přípravu, zabraňuje přichycení a neuvolňuje škodlivé látky,“ uvádí značka spotřebičů.
K hliníkové fólii uvádí, že „protože se jedná o hustý neporézní materiál, blokuje cirkulaci horkého vzduchu, což brání rovnoměrnému vaření a jídlo je méně křupavé“. Kromě toho „při kontaktu s kyselými přísadami může uvolňovat ionty kovů, které se přenášejí na potraviny“.
Jaké potraviny nejsou vhodné pro přípravu ve fritéze?
Fritéza na vzduchu má stejně jako každý jiný spotřebič svá omezení, pokud jde o to, které potraviny se pro její použití nejméně doporučují.
Především mluvíme o těch potravinách, které se vaří s tekutinami, jako jsou polévky, těstoviny nebo rýže. Nedoporučuje se také tepelně upravovat brokolici nebo květák, protože by ztratily strukturu. Lze je však přidávat jinými způsoby.
Tavený sýr se také nedoporučuje připravovat ve fritéze. Pokud však správně použijete vhodnou nádobu, vše se změní.
0 komentářů