Měkké, chutné a bez gramu pšeničné mouky! V dnešním receptu vám ukážu, jak snadno lze připravit nízkosacharidové závitky se sýrem a olivami. Skvěle se hodí jako příloha k salátu, ke snídani nebo jako rychlá svačina – jsou výborné teplé i studené.

Měkké, chutné a bez gramu pšeničné mouky! Snadný způsob přípravy závitků se sýrem a olivami

Složení:

Přílohy: 120 g strouhané mozzarelly

65 g smetanového sýra

120 g mandlové mouky

10 g bambusové vlákniny

1 vejce

sůl

1/2 lžičky kypřícího prostředku

Jako poleva: hrst strouhané mozzarelly.

2 polévkové lžíce sýra Grana Padano

20 g oliv

20 g sušených rajčat

petrželová nať

lžíce másla na potření housek

Balení 5 elektronických knih s recepty a videi

Více než 90 lahodných receptů

Příprava:

Měkké, chutné a bez gramu pšeničné mouky! Snadný způsob přípravy závitků se sýrem a olivami

Začneme tím, že ve velké míse smícháme nastrouhaný sýr mozzarella a smetanový sýr s přírodními dochucovadly. Vše ohřejeme, například: v mikrovlnné troubě 2x po dobu 30 sekund na maximální výkon nebo ve vodní lázni. Jakmile jsou sýry teplé, můžete je snadno smíchat dohromady. Dokud je směs ještě teplá, přidejte jedno velké vejce, mandlovou mouku nebo mleté blanšírované mandle, lžíci bambusové vlákniny, sůl a kvásek. Ingredience promíchejte, nejprve lžící a poté rukama hněťte těsto, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.

Připravené těsto položíme na pečicí papír, přikryjeme dalším listem a vyválíme.

Teď už jen stačí naaranžovat oblíbenou polevu – já mám sýr mozzarella, nastrouhaný sýr grana padano, několik nakrájených zelených oliv, hodí se i černé olivy, kousky sušených rajčat, ze kterých se scedil olej, a nakonec vše posypu petrželkou.

Připravené těsto stočím do rolády a nakrájím na zhruba stejné kousky. Vše přenesu do formy vyložené pečicím papírem a úplně nakonec buchty potřu rozpuštěným máslem. Díky tomu získají buchty na povrchu pěknou kůrčičku. Celé to vložte do trouby vyhřáté na 160 stupňů, režim horní dolní ohřev, asi na 30-35 minut. Po mírném vychladnutí je pokrm připraven ke konzumaci. Buchty vydrží čerstvé několik dní.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *