Vejce lze podávat na mnoho různých způsobů. Oblíbenou volbou k snídani nebo obědu jsou smažená vejce. Ačkoli se jeho příprava zdá být nesmírně jednoduchá, často se dopouštíme chyb, které mají obrovský vliv na chuť žloutku. Jak se jim vyhnout? Klíčem je správný tuk.
Smažená vejce jsou skvělá jak k snídani, tak k večeři. Je levné, snadno se připravuje a je chutné – není divu, že je tak oblíbené. Ne každý však ví, jak je správně připravit.
Jaký tuk byste měli použít na smažení míchaných vajec?
Navzdory zdání je příprava vajec v glazuře skutečným uměním. Je nesmírně důležité nejen rozpálit pánev, ale především zvolit správný tuk. Kromě toho se také vyplatí dbát na to, aby byla vejce čerstvá.
Častou chybou je smažení vajec na oleji nebo bez tuku. To je bohužel chyba, protože olej se rychle spálí a žloutek se ukáže jako nedopečený. Zanechává také zvláštní pachuť. Obyčejné máslo také není dobrou volbou, protože má nízký bod zakouření a snadno se připaluje. Lepší volbou je přepuštěné máslo. Má vyšší bod uzení a hoří pomaleji než čerstvé dřevo, což znamená, že pokrmu nedodává nepříjemnou chuť.
Zde je návod, jak smažit míchaná vajíčka
Důležitá je také technika smažení míchaných vajec. Nejprve je vložte do čisté nádoby, abyste zkontrolovali jejich čerstvost. Pokud to uděláte přímo na pánvi, může se stát, že žloutek omylem vylijete.
Poté musíte na pánvi na středním ohni rozehřát ghí. Jakmile vejce opatrně nalijete do pánve, můžete snížit teplotu a vařit, dokud bílek nezhoustne a žloutek ne. To obvykle trvá 3-4 minuty. Nakonec stačí pokrm dochutit pepřem, solí a čerstvým koprem.
0 komentářů