Velmi často se stává, že vám zůstanou zbytky, které chcete znovu použít. Existuje účinná metoda, jak je udržet čerstvé mnohem déle.
Abychom ušetřili peníze a co nejlépe využili všechny potraviny, které denně připravujeme, neměli bychom vyloučit žádnou techniku, která nám je pomůže uchovat déle, aniž bychom něco vyhodili. To platí i pro papriky, které často necháváme v lednici nerozkrájené a po krátké době se stávají nepoužitelnými. Zde je spolehlivé tajemství, jak prodloužit jejich životnost.
Sladké červené papriky jsou bezpochyby jednou z nejpoužívanějších zelenin v argentinské kuchyni. Pokud však nejsou po nakrájení skladovány ve správných podmínkách, mohou během krátké doby změknout, ztratit svou konzistenci a dokonce i kvalitu.
Je velmi časté, že se zbytky uchovávají a použijí se jindy, ale existuje účinný způsob, jak je udržet čerstvé mnohem déle.
Jaký je nejlepší způsob skladování?
Tajemství spočívá v tom, že nakrájené papriky vložíte do vzduchotěsné nádoby s víčkem, aby nepřišly do styku se vzduchem. A před uskladněním je nejlepší je osušit papírovými utěrkami, aby absorbovaly vlhkost, a tím se udržely v suchu a zabránilo se jejich zkažení.
Pokud víte, že papriky nebudete v nejbližších dnech péct, můžete je uložit do mrazničky a prodloužit jejich trvanlivost. Nejlépe to uděláte tak, že je nakrájíte na malé plátky nebo proužky a vložíte je do vzduchotěsné nádoby nebo sáčku a každý z nich oddělíte papírovou utěrkou.
Pokud budete papriky skladovat v mrazničce, vydrží vám šest měsíců až rok. Odborníci však doporučují zkonzumovat je do osmi měsíců, abyste využili jejich kvalit.
0 komentářů