Toto jedinečné ovoce a šťáva se v přírodní medicíně používá již po staletí. Už našim babičkám sloužil jako lék proti nachlazení a doplněk stravy na posílení imunity. Češi však nevědí, že má ještě jedno důležité využití. Šťáva z černého bezu dokáže snižovat hladinu cukru a inzulínu. Podívejte se na seznam vlastností a klíčové informace o tomto známém druhu pižmovky.

  • Šťáva z černého bezu je lékem na nachlazení a záchranou při vysoké hladině cukru v krvi.
  • Po staletí se černý bez používá jako léčivá rostlina.
  • Přečtěte si, jak pít extrakt z černého bezu, jeho vlastnosti, přínosy a rozdělení.
  • Pijte 1,5 šálku denně. Levné, ale šetří cukr. Češi neznají

Šťáva z černého bezu je levná, šetří cukr a posiluje imunitní systém. V České republice roste rostlina, ze které se vyrábí, ve svazcích. Dokonce je považována za běžnou. Řeč je o divokém černém bezu, druhu rostliny z čeledi pižmovkovitých. Mezi další názvy, pod kterými je známý, patří apatykářský černý bez, apatykářský černý bez, bílý černý bez a obyčejný černý bez.

Používá se k výrobě tinktur, sirupů, džemů a šťáv. Jedná se o vlastnosti a výhody používání produktů tohoto druhu. Pokud hledáte snadný a levný způsob, jak zlepšit své zdraví, měli byste do svého jídelníčku zařadit šťávu z černého bezu. Má protizánětlivé, expektorační, imunitu posilující, čisticí a antivirové účinky.

Seznam prospěšných účinků je opravdu dlouhý. Co ještě stojí za to vědět? Tato rostlina, navzdory mnoha blahodárným vlastnostem, může při konzumaci v nezpracované nebo nezralé formě vést k otravě. Proto je nejlepší konzumovat bezinky ve formě zavařenin.

Šťáva z černého bezu je známá už od středověku.

Pijte 1,5 šálku denně. Levné, ale šetří cukr. Češi neznají

Květy černého bezu jsou bílé a voňavé. Časem se z nich vyvinou kyselé, tmavé plody. Už ve starověku je Egypťané používali k léčbě popálenin a Římané rostlinu používali k pohřbívání mrtvých.

U nás se ke keřům nosily nemocné děti a matky pily nálev z rostliny pro zlepšení nebo povzbuzení laktace. V přírodní medicíně se tato rostlina používá již mnoho let, mimo jiné k léčbě cukrovky.

Američtí vědci prokázali, že každodenní konzumace šťávy z černého bezu může pomoci lidem s nadváhou zhubnout a snížit hladinu cukru v krvi. V časopise Nutrients byly zveřejněny výsledky experimentu, který prokázal zvýšení počtu prospěšných střevních bakterií u všech pokusných osob. Odborníci přitom zjistili téměř 24procentní snížení hladiny glukózy v krvi a 9procentní snížení hladiny inzulínu.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *