Bez kysaného zelí, červené řepy a křenu. Tímto přídavkem do bílé klobásy překvapíte i ty, kteří si myslí, že už snědli všechno.
Bílá klobása je jedním ze symbolů Velikonoc. Když se objeví na sváteční snídani, rozhodně není nouze o lidi, kteří ji chtějí sníst. Mým nejnovějším objevem je kombinace, která u mnoha lidí vyvolá znechucení, které jim způsobí vrásky na čele. Ananas se položí do žáruvzdorné misky vedle klobásy .
Bílá klobása s ananasem
Ananas na pizze je už sám o sobě živou debatou a bílá klobása zapečená s tímto ovocem ještě přilévá olej do ohně. Je to, mírně řečeno, neobvyklá kombinace a moje tchyně ji označila za kulinářské kacířství. Když se však nechala přesvědčit, aby to vyzkoušela, musela uznat, že to funguje.
Tato kombinace je rozhodně překvapivá. Na jedné straně máme tradiční polskou klobásu a na druhé straně exotický, sladkokyselý ananas. Ananas dodá pokrmu výraznou ovocnou chuť, která vyváží slanost klobásy. Med a sójová omáčka tento efekt ještě umocňují. Pro kulinářské puristy je to zprofanované, ale mnoho lidí si na tomto receptu pravděpodobně pochutná.
Složení:
- Přílohy: 4 syrové bílé klobásy,
- plechovka ananasu,
- 2 lžíce medu,
- 1 lžíce francouzské hořčice,
- 1 lžíce sójové omáčky,
- sůl, pepř, tymián podle chuti,
- sladká, pálivá a uzená paprika podle chuti,
- 1 lžíce oleje.
Způsob přípravy:
- Klobásu vaříme 10 minut v páře.
- Na pánvi rozehřejeme olej a uvařené klobásy osmažíme do hněda a křupava.
- Ananas nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy.
- Přidejte tekutý med, hořčici, sójovou omáčku a koření podle chuti a důkladně promíchejte.
- Klobásy těsně vedle sebe vložíme do žáruvzdorné formy a zalijeme je připravenou ananasovou omáčkou.
- Vložte do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut.
Uvařené klobásy podávejte teplé. Ananasová omáčka vytvoří na mase lahodnou polevu. Takto připravenou klobásu nejčastěji podávám s chlebem. Tento recept je vhodný nejen na Velikonoce. Dobrou chuť!
0 komentářů