Přísady do kávy nejen zlepšují chuť, ale také zvyšují nutriční hodnotu nápoje. Máte rádi černou kávu s nádechem kakaa? To je dobrá věc! Kombinace šálku ochucené černé kávy s kakaem je lahodný způsob, jak se probudit a dodat si energii. Přečtěte si, jak tento tmavý prášek, známý jako dezert, působí na organismus a dodá vám energii i po bezesné noci.

Přidávejte si ho do kávy po lžičkách. Zlepšíte si chuť a soustředění.

Přidávejte do kávy po lžičkách. Zlepšíte si chuť a koncentraci

  • Flavonoidy obsažené v kakau podporují paměť, koncentraci a funkci mozku.
  • Kakaová káva má antioxidační účinky, působí proti chronickým zánětům a pomáhá regulovat krevní tlak.
  • Kakaový nápoj také podporuje produkci melatoninu.

Jak připravit kávu s kakaem?

Přestože je kakao nejčastěji spojováno s dezerty, vyplatí se ho přidat i do ranního šálku kávy. Tato kombinace má mnoho výhod. Především nadměrná konzumace kávy může vést ke ztrátě hořčíku a kakao pomáhá tento prvek doplnit. Studie také ukazují, že káva s kakaem má nejen pozitivní vliv na náladu, ale také zpomaluje proces stárnutí.

Nejzdravějším řešením je černá káva s trochou tmavého kakaa, bez přidání cukru a mléka nebo smetany. Jak si ji připravit? Recept je jednoduchý: stačí přidat malou lžičku kakaa do šálku kávy . Pro hlubší chuť můžete přidat kostičku hořké čokolády, která kakaovou chuť nápoje ještě zvýrazní.

Zdravotní účinky černé kávy s kakaem

Flavonoidy obsažené v kakau podporují funkci mozku, zlepšují paměť a koncentraci. To však není jediný přínos přidávání kakaa do kávy. Tento nápoj prospívá vašemu srdci, snižuje hladinu cholesterolu a zabraňuje kardiovaskulárním onemocněním.

Kakao je silný antioxidant a pomáhá bojovat proti volným radikálům, které způsobují proces stárnutí. Pravidelná konzumace kávy s kakaem může také snížit riziko onemocnění spojených s chronickými záněty a pomáhá udržovat normální krevní tlak.

Přidávejte do kávy po lžičkách. Zlepšíte si chuť a koncentraci

Vylepšete chuť své kávy přírodním kořením

Káva sama o sobě má řadu zdravotních přínosů, napomáhá soustředění a pomáhá v boji proti stresu. V kombinaci s kakaem jsou její účinky ještě intenzivnější.

Tento nápoj podporuje tvorbu melatoninu, hormonu zodpovědného za zdravý spánek. Při jeho přípravě byste místo cukru měli použít přírodní koření, jako je skořice nebo muškátový oříšek. Nejenže zlepšují chuť, ale mají také protizánětlivé účinky, zlepšují trávicí systém a podporují hubnutí.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *