Recept na chutný bramborový nákyp

Mnoho Rusů miluje jídla z brambor. Jedním z nejjednodušších je zapékaný koláč. Je to ideální oběd nebo večeře pro celou rodinu.

Rozklepněte brambory a nalijte vejce: za 40 minut budete mít na stole vydatný nákyp - vynikající i bez masa.

Ingredience: 

  • brambory – 6 ks
  • vejce – 2 ks
  • česnek – 2 stroužky;
  • majonéza – 4 lžíce. litry;
  • tvrdý sýr – 100 g;
  • sušený kopr – 1 polévková lžíce;
  • sůl – podle chuti;
  • pepř – podle chuti;
  • olej – na vymazání formy.

Postup přípravy:

Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Polovinu porce smícháme s vejcem a sušeným koprem.

Česnek propasírujeme přes lis. Smícháme s vaječnou směsí.

Brambory nakrájejte na tenké plátky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Osolíme a opepříme.

Rozklepněte brambory a nalijte vejce: za 40 minut budete mít na stole vydatný nákyp - vynikající i bez masa.

Formu na pečení vymažeme olejem. Vložte do ní brambory. Naplníme vaječnou směsí. Pošlete péct do trouby vyhřáté na 180 C na 40 minut. Pět minut před koncem pečení posypeme nákyp zbylým strouhaným sýrem.

Pokrm prodáváme na stůl ještě horký. Dobrou chuť!


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *