Recept na chutný bramborový nákyp
Mnoho Rusů miluje jídla z brambor. Jedním z nejjednodušších je zapékaný koláč. Je to ideální oběd nebo večeře pro celou rodinu.
Ingredience:
- brambory – 6 ks
- vejce – 2 ks
- česnek – 2 stroužky;
- majonéza – 4 lžíce. litry;
- tvrdý sýr – 100 g;
- sušený kopr – 1 polévková lžíce;
- sůl – podle chuti;
- pepř – podle chuti;
- olej – na vymazání formy.
Postup přípravy:
Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Polovinu porce smícháme s vejcem a sušeným koprem.
Česnek propasírujeme přes lis. Smícháme s vaječnou směsí.
Brambory nakrájejte na tenké plátky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Osolíme a opepříme.
Formu na pečení vymažeme olejem. Vložte do ní brambory. Naplníme vaječnou směsí. Pošlete péct do trouby vyhřáté na 180 C na 40 minut. Pět minut před koncem pečení posypeme nákyp zbylým strouhaným sýrem.
Pokrm prodáváme na stůl ještě horký. Dobrou chuť!
0 komentářů