Salát s kuřecími řízky, kukuřicí, okurkou, ananasem a koprovou smetanovou omáčkou je skvělým nápadem na velikonoční stůl. Je barevný, plný chuti a svěžesti a bude skvělým středobodem mezi tradičními pokrmy. Nazvala jsem to ironicky – salát je lepší než gyros. Věřte mi, že opravdu je.
Salát je lepší než gyros
Velikonoce jsou časem setkávání s rodinou a přáteli, plným výborného jídla a tradičních pokrmů. Tento lehký barevný salát s kuřecím masem, kukuřicí, okurkou, ananasem a koprovou smetanovou omáčkou skvěle zapadne do atmosféry svátků jara. Jeho jemná, ale výrazná chuť osloví děti i dospělé a bude také nádhernou ozdobou velikonočního stolu. Přečtěte si, jak snadná je příprava tohoto lahodného velikonočního pokrmu.
Salát je lepší než gyros
Příprava tohoto salátu je rychlá a snadná a konečný výsledek určitě potěší všechny vaše hosty.
Složení:
- Složení: 2 kuřecí řízky,
- 1 plechovka kukuřice (asi 300 g),
- 1 čerstvá okurka,
- 1 plechovka kousků ananasu bez tekutiny,
- 100 g přírodního jogurtu,
- 2 lžíce majonézy,
- 1 lžíce hořčice,
- 2-3 lžíce čerstvého kopru (nasekaného),
- sůl a pepř podle chuti,
- olivový olej na smažení.
Příprava: Na talíři se objevuje mletá cibule, která je vhodná pro přípravu pokrmů:
- Kuřecí řízky důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a kuřecí maso smažíme na středním plameni asi 7-8 minut, dokud není ze všech stran propečené a uvnitř propečené. Po usmažení nechte kuře vychladnout a poté ho nakrájejte na kostky nebo malé proužky.
- Čerstvou okurku omyjte, oloupejte ze slupky a nakrájejte na tenká půlkolečka. Ananas důkladně osušte a nakrájejte na malé kostičky.
- V misce smíchejte přírodní jogurt s majonézou a hořčicí. Přidejte čerstvý kopr, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo ananasové šťávy, abyste dosáhli správné konzistence.
- Nakrájené kuřecí maso, okurku, ananas a kukuřici vložte do velké salátové mísy. Vše důkladně promíchejte a poté přelijte připravenou zálivkou z kopru a smetany. Salát jemně promíchejte, aby zálivka rovnoměrně pokryla všechny ingredience.
- Salát můžete podávat ihned po přípravě, nebo ho na několik hodin vložte do lednice, aby se chutě propojily. Studený salát bude ještě chutnější!
Na velikonoční tabuli můžete salát ozdobit čerstvými bylinkami nebo plátky natvrdo uvařených vajec pro jarní akcent. Pokud chcete, aby měl salát intenzivnější chuť, můžete do zálivky přidat trochu česneku. Skvělým doplňkem salátu jsou také jemně nasekané vlašské ořechy nebo mandle, které mu dodají křupavou a výraznou chuť.
0 komentářů