Domácí hnojivo pro sazenice okurek, díky kterému sklidíte bohatou úrodu. Šťavnaté a křupavé okurky – sen každého zahrádkáře. Bohužel nedostatek živin může způsobit, že okurky vyrostou malé a duté. Toto domácí hnojivo vaše sazenice nejen vyživí a poskytne jim přístup k potřebným živinám, ale také je ochrání před napadením škůdci a houbovými chorobami.

Pěstování okurek na zahradě

Smíchám ji s vodou a zalévám sazenice okurek. Nové výhonky se objeví rychle a okurky nebudou uvnitř prázdné. Domácí hnojivo pro zalévání sazenic okurek na jaře

Šťavnaté a chutné – okurky jsou jistě jednou z nejoblíbenějších zelenin v české kuchyni. Ačkoli jsou okurky botanicky řazeny mezi ovoce, tradičně se (stejně jako rajčata ) řadí mezi zeleninu. Okurky jsou skutečnou pokladnicí vitaminů a minerálních látek. Obsahují mimo jiné vitaminy C, B, E, K, A a kyselinu listovou. Jejich chuť a vlastnosti podněcují mnoho lidí k pěstování okurek na vlastní zeleninové zahrádce. Takové okurky jsou zcela přírodní, bez umělých hnojiv a pesticidů.

Pěstování okurek na zahradě není nijak náročné. Sazenice nevyžadují zvláštní péči. Vyplatí se však vědět, jak je hnojit, aby lépe rostly. Jedním z nejčastějších problémů při pěstování okurek je, že plody jsou uvnitř duté. To je nejčastěji způsobeno nedostatkem vody a základních živin. Také pokud necháte okurky na větvi, mohou být uvnitř duté. Nejlepší je sklízet okurky, když jsou středně velké – asi 10-15 cm dlouhé.

Smíchám ji s vodou a okurky zaliji. V létě sbírám celé koše okurek.

Smíchám ji s vodou a zalévám sazenice okurek. Nové výhonky se objeví rychle a okurky nebudou uvnitř prázdné. Domácí hnojivo pro zalévání sazenic okurek na jaře

 

Aby měly sazenice okurek stálý přístup k živinám, stojí za to je dodatečně hnojit. Jednou z nejoblíbenějších metod mezi zahradníky je použití mléčného kondicionéru. Posiluje kořeny, dodává fosfor a draslík, zlepšuje strukturu půdy. Dalším způsobem hnojení okurek je použití jedlé sody. Jedná se o poněkud méně známou, ale neméně účinnou metodu. Jedlá soda pomáhá snižovat kyselost půdy a urychluje růst rostlin. Výhonky jsou silnější a rostou rychleji. Jedlá soda také chrání před napadením škůdci a houbovými chorobami. Jedlou sodu lze při pěstování okurek použít dvěma způsoby:

  • Postřik – ochrání sazenice před škůdci a chorobami, jako je moučnatost, nepravá moučnatost, skvrnitost listů.
  • Domácí hnojivo – posílí sazenice, zlepší jejich růst a podpoří tvorbu plodů.

Chcete-li při pěstování okurek použít jedlou sodu, jednoduše smíchejte 1 polévkovou lžíci jedlé sody s 1 litrem temperované vody. Tuto směs lze použít jak k zalévání, tak k postřiku sazenic.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *