• Je to kulatý citrusový plod oranžové barvy se sladkokyselou chutí.

Krevní pomeranče jsou pro vaše zdraví prospěšnější, než jste si mysleli

Pomeranče, jak všichni víme, jsou jedním z nejkonzumovanějších a nejoblíbenějších druhů ovoce na světě. Ve skutečnosti se jedná o nejpěstovanější citrusové ovoce. Lze ho jíst samostatně jako dezert, k snídani, dopoledne ( k obědu nebo do práce ) nebo jako svačinu.

Snídat každý den pomeranče: jaký vliv to má na naše ledviny?

Vlastnosti

  • Pomáhá hubnout. Je bohatý na vlákninu a vodu, což napomáhá pocitu sytosti po delší dobu a snižuje chuť k jídlu.
  • Zabraňuje chudokrevnosti. Je bohatá na vitamin C a kyselinu citronovou, které pomáhají podporovat vstřebávání železa z potravy, důležitého minerálu pro tvorbu hemoglobinu.
  • Zpomaluje stárnutí. To je dáno jeho bohatstvím na beta-karoten, vitaminy A a C, což jsou antioxidanty a protizánětlivé látky, které pomáhají bojovat proti volným radikálům způsobujícím stárnutí pokožky.
  • Chrání před kardiovaskulárními chorobami. Jeho vláknina, především pektin, pomáhá snižovat škodlivý cholesterol a triglyceridy, které jsou zodpovědné za tvorbu tukových plátů v tepnách.
  • Kontroluje vysoký krevní tlak. Obsahuje vysoké množství draslíku, minerálu, který pomáhá uvolňovat cévy a umožňuje tak snadnější cirkulaci krve.
  • Udržuje zdravé kosti. Obsahuje vápník, fosfor a hořčík, základní minerály pro posílení, odolnost a hustotu kostí.

Vezměte v úvahu

Obvykle se může konzumovat čerstvá, odšťavněná nebo přidávaná do receptů na koláče, džemy a dezerty. Její slupka je však také bohatá na antioxidanty a zlepšuje trávení, lze ji použít k přípravě čaje nebo jako nastrouhanou slupku přidávat do receptů.

Proto se mnozí Španělé, kteří ji konzumují denně, zejména k snídani, ptají, jaký má vliv na ledviny. No, v podstatě pomáhá regulovat krevní tlak a usnadňuje vylučování odpadních látek z těla močí.

Snídat každý den pomeranče: jaký vliv to má na naše ledviny?

Ale to není všechno. Pomáhá také při prevenci tvorby ledvinových kamenů . Díky obsahu citrátů mohou být pomeranče skvělou volbou, jak tyto orgány udržet zdravé. Stejně tak obsahují značné množství antioxidantů, které chrání buňky těla včetně ledvin.

Konzumace pomerančů bohatých na draslík tak může být pro ledviny prospěšná, protože pomáhá udržovat jejich správnou funkci. Je však třeba poznamenat, že nadbytek draslíku může mít opačný účinek, zejména u lidí s ledvinovými problémy. Důvodem? Pochopitelně: ledviny mohou mít potíže s vylučováním nadbytku tohoto minerálu.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *