Kopytka, bramborové knedlíky, jsou klasikou české kuchyně, která vyvolává asociace s teplem domova a chutí dětství. Aby však získaly jedinečný charakter a byly chutnější než v tom nejlepším mléčném baru, stačí přidat jednu kouzelnou přísadu. Parmezánové digestivum, protože o tom je tu řeč, je skutečnou chutí.

Stačí do těsta přidat 3 polévkové lžíce. Knedlíky budou chutnat ještě lépe.

Stačí přidat 3 polévkové lžíce do těsta. Knedlíky budou chutnat lépe než v mléčném baru.

Pokud máte rádi tradiční kopytové knedlíky, ale chcete jim dodat jedinečnou chuť a sametovou strukturu, máme pro vás jednoduchý trik. Přidáním pouhých tří lžic strouhaného parmezánu budou knedlíky ještě chutnější a jemnější. Je to osvědčený způsob, jak obohatit tento klasický pokrm, který s přidáním sýra získá nový rozměr chuti. Naučte se, jak je dokonale připravit s parmazánem a co nejlépe je servírovat.

Bramborové knedlíky s parmazánem jsou dokonalým způsobem využití brambor.

Bramborové knedlíky jsou jedním z těch jídel, která se nikdy neomrzí. Lze je podávat jako přílohu k masovým pokrmům nebo jako samostatné jídlo. Nejlepší jsou samozřejmě domácí pokrmy z kvalitních surovin. Aby kopýtka dopadla opravdu chutně, vyplatí se použít brambory ze včerejška – jsou hutnější, což znamená, že těsto bude mít lepší konzistenci. Tajemství dokonalého kopyta spočívá nejen ve správném zpracování brambor, ale také v přidání aromatického sýra. Parmezán nejen zvýrazní chuť, ale také udělá knedlíky pružnější a křehčí.

Jak připravit domácí knedlíky s parmazánem?

Příprava tohoto pokrmu je velmi jednoduchá. K vytvoření knedlíků s jedinečnou chutí potřebujete jen několik základních surovin.

Ingredience: 

  • 1 kg vařených brambor (nejlépe včerejších)
  • 1 hrnek pšeničné mouky
  • 2 polévkové lžíce bramborové mouky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • špetka soli
  • Stačí přidat 3 polévkové lžíce do těsta. Knedlíky budou chutnat lépe než v mléčném baru.

Příprava: 

  1. Uvařené brambory rozmačkejte na hladkou kaši.
  2. Přidejte vejce, pšeničnou a bramborovou mouku, parmazán a sůl.
  3. Uhněteme hladké těsto.
  4. Vytvarujeme válečky, které nakrájíme na knedlíky.
  5. Vaříme je v osolené vodě, dokud nevyplavou.
  6. Podávejte s oblíbenou náplní.

Parmezánová kopretka – univerzální pokrm pro každou příležitost

Parmezánové kopečky jsou pokrmem, který lze použít jako přílohu i jako samostatné jídlo. Hodí se k omáčkám, masu i posypané krekry nebo strouhankou. Díky jejich univerzálnosti si každý najde svůj oblíbený způsob, jak je podávat.


0 komentářů

Napsat komentář

Zástupce avatara

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *