Doma máme nejraději tyto oblíbené sýrové buchty – sní se na jedno sousto a pocit v ústech je neuvěřitelný!
Ať jich upeču kolik chci, do druhého dne nic nezbude. Pokud vám ještě kousky zbyly, buďte si jisti, že i po 2-3 dnech budou stejně měkké a chutné, jako když jste je vytáhli z trouby.
Můžete to zkusit se sýrem, tj. smíchat několik druhů – tak získáte pokaždé jinou chuť. Tady je, co budete potřebovat:
Sýrové koláčky se sýrem a vašimi oblíbenými ingrediencemi.
Products:
Sušenky: 100 g strouhaného kravského sýra (pokud chcete jemnější chuť, můžete použít i tvaroh).
100 g strouhaného žlutého sýra
1/2 čajové lžičky kypřicího prostředku
1 1/2 hrnku mouky (200 ml hrnek)
50 g rozpuštěného másla/margarínu nebo sádla
150 g jogurtu
Příprava:
Vmíchejte nastrouhaný sýr (tvaroh), přidejte máslo, jogurt smíchaný s kváskem a nakonec mouku. Uhněteme měkké těsto, které se bude snadno tvarovat.
Můžeme ho nechat 2 hodiny v chladničce nebo ho ihned použít. Rozdělte ho na 2 části.
Z každé části vyválíme kulatou placku. Nakrájejte ho na 16 trojúhelníků. Z obou druhů těsta vyválejte 32 válečků a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Potřete je vajíčkem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.
V případě potřeby je můžete před pečením posypat sezamem nebo kmínem.
0 komentářů